Kruiden-Thee en Keltisch zeezout

Kruiden uit de tuin van zoetebredero, vers geplukt en direct gedroogd en verpakt

In het seizoen ook vers verkrijgbaar

Munt

Franse dragon

Koreaanse dropplant

Tym

Cola plant

Peperoregano

Rozemarijn

Laurier

Avocadopitpoeder

Citroenmellisse

Wilde marjolijn

Bieslook

Peterselie

Koreanderzaadjes

Rucolazaadjes

 

 

Keltisch kruidenzout met kruiden uit de tuin van zoetebredero

met look of rode basilicum

Gebruik van Keltisch zeezout

Sole

Je kunt een Sole maken van Keltisch zeezout door een glazen (jam)pot voor 1/3e  te vullen met zout en 2/3e met water.
Dit mengsel goed schudden en als er dan een dun laagje op de  bodem met zout verschijnt wil dit zeggen dat het water is verzadigd van de zout.Deze verzadiging treedt op vanaf 26%. 

Hoe maak je nu “Sole”? 
Neem een glazen pot  (bijv. een jampotje) die je heel goed schoonmaakt. Deze glazen pot vul je met 1/3e Keltisch zeezout en met 2/3e water. Dit water moet eerst worden gekookt en dan afkoelen voordat je het bij het zout voegt. Deksel erop en flink schudden. De onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen wat een teken is dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Deze zoutwateroplossing wordt een “Sole” genoemd en is wel 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de “Sole” rechtstreeks te drinken!
In plaats daarvan los je één theelepel “Sole” op in een groot glas kraanwater waar bijv. een watervitalisator op is geplaatst.
Door een theelepel “Sole” toe te voegen aan je water, creëer je een compleet, gezond, mineraalrijke drankje.
Het is aan te raden om 2x daags dit drankje te drinken namelijk ’s ochtends na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Je mag de “Sole” niet blootstellen aan zonlicht want dan krijg je groene alg vorming. Bewaar daarom de “Sole” op een koele en donkere plek. Het liefste in de koelkast. 

Dagelijks een theelepel

 Als de sole tot stand is gekomen dan kun je deze gebruiken door dagelijks een  theelepel van de zoutoplossing in de ochtend en avond aan een glas water toe te voegen. Misschien dat je even moet wennen, maar ik zelf wil niet anders meer. Zonder zeezout vind ik een glas water saai en ik wil juist de zachte smaak ervaren. Zorg wel dat je de zoutoplossing bewaart op een koele en donkere plek om algenvorming te voorkomen. 

Toepassingen

De toepassingen van zeezout zijn erg breed, naast dat je het kunt drinken in de eerder genoemde zoutoplossing, kun je het ook gebruiken voor het mineraliseren van je tuin.
Het bodemleven wordt gevoed en kan zorgen voor planten die voller en gezonder zijn omdat het meer mineralen bevat. De juiste verhouding is 1 theelepel op 5 liter water. Het is niet alleen voedend voor de planten, ook dieren zijn dol op goede kwaliteit zout. Ze voelen waarschijnlijk intuïtief aan dat het zout helende krachten en mineralen bezit.

Er zijn ook mensen die dagelijks met enkele korreltjes zout hun tanden poetsen en ervaren dat de kwaliteit van hun gebit erop vooruit gaat. Er zijn zelfs meldingen van wittere tanden.

 Het mineraliseren van je lichaam heeft als voordeel dat je vitamines beter kunt opnemen. Let er wel op dat je naast mineralen voldoende vetten tot je neemt, de opnameketen van het menselijk lichaam werkt als volgt: je hebt vetten nodig om mineralen op te kunnen nemen en mineralen om vitamines op te kunnen nemen.

 Naast de vele gezondheidsvoordelen van echt zeezout, smaakt het zout ook ontzettend lekker  bij keukenbereidingen. Het heeft een rijke smaak en voegt echt iets toe waardoor het gebruik van andere smaakstoffen niet of nauwelijks nodig is.

Het Keltisch zeezout is er in meerdere varianten. 

Zo is er de fijne “fleur de sel” en de klassieke grove.
De fleur de sel kan gebruikt worden op de tafel en is fijn van structuur.
Dit zout wordt met de hand van de bassins geschept, waar het op het water drijft.
De grove variant is te grof voor tafelgebruik en kan daarom beter toegepast worden in het water waar pasta, aardappels of groente in gekookt worden.

Je kan het ook malen in een maalmachine. 

Zorg voor voldoende vocht.

Meestal als we moe zijn, met name geestelijk dan heeft het lichaam eigenlijk water nodig en elektrolyten. Elektrolyten zoals magnesium, kalium, natrium, calcium en zink zijn vertegenwoordigd met nog 80 andere mineralen en spoorelementen in Keltisch zeezout. Een glaasje water met Keltisch zeezout kan echt wonderen doen voor je lichaam. Keukenzout is bewerkt en mineraalarm, dit kost het lichaam energie. Heb je geen Keltisch zeezout? Dan is zeezout een betere keuze.   

Ook in je badwater en als voetbad neemt het gifstoffen uit je lichaam en  reinigt het lichaam.

Je kan bij “Zoetebredero” tandpasta bestellen met  Keltisch zeezout  of kruidenzout dat ik zelf maak  met Keltisch zeezout en kruiden die ik zelf pluk en droog. 

http://zoetebredero.123website.be