Verzorging & Welness & Gezondheid

Calendulazalf of Goudsbloemzalf

100%zuiver

gemaakt met bijenwas en olijfolie goudsbloemen en lavendelolie

€6 voor een potje

 

Calendulazalf of Goudsbloemzalf

Ambachtelijk gemaakt door

 “Zoetebredero”

 

 

 

 

 

 

 

 

Met  verse  goudsbloemen uit eigen tuin

Gebruik en toepassing

Bij een ruwe, schrale of gesprongen huid

Verzorgt en verzacht

Ook geschikt bij kloofjes en tepelkloven

Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid

verzachtende en zuiverende invloed heeft op de huid.

Calendula wordt ook wel plantaardig jodium genoemd vanwege haar zuiverende  en wond helende eigenschappen.

Deze zalf is een goed eerste hulpmiddel bij (schaaf)wondjes, huidirritaties, verbranding door de zon en eczeem. Eigenlijk mag het niet ontbreken in je EHBO-kit!

Calendula werkt verzachtend, verzorgend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.  Het stimuleert de vorming van nieuw huidweefsel en helpt littekens voorkomen. Verder is Calendula antiseptisch en bovenal bevordert het de genezing van wonden. Het is eigenlijk een natuurlijk jodium/betadine dat niet alleen ontsmet, maar ook zorgt voor een voorspoedige genezing of herstel van de huid.

 

Keltisch zeezout

Keltisch zeezout wordt nog handmatig gewonnen middels een duizenden jaren oud systeem.

Vervuild Atlantisch zeewater is aan het eind van een systeem van natuurlijke kanalen en geprepareerde kleibekkens energetisch opgeladen en vrij van enige vervuiling.

Het bevat meer dan 94 minerale, metalen in een goed opneembare vorm en gunstige verhoudingen.

Gebruik:

Ons advies is om de micro- organismen oplossing voor het land te voorzien van de keltische zeemineralen, 1 tot 3 gram per liter water.

Dit is een goede en goedkope vorm van voeding die alle benodigde mineralen in zich heeft en in het gewas opgenomen worden via het blad en wortels. Zelfs wanneer de bodem nog in onbalans is verbetert dit de graskwaliteit enorm.

(!) Tip, biedt het de dieren aan in een emmer water NAAST de normale watervoorziening als een soort vloeibare liksteen dus, laat de dieren vooral zelf kiezen. 

Oorsprong:

Dit zout wordt in het zuiden van Bretange ambachtelijk, handmatig gewonnen volgens een meer dan 1000 jaar oud Keltisch procede. De zoutmeester (paludier) leidt het zeewater door natuurlijke kanalen naar verschillende geprepareerde klei bekkens / bassins in het ritme van de natuur.

Dit zout noemt men sel gris en is het bijproduct van het beroemde fleur de sel. Sel gris betekent grijs zout, grijs vanwege de kleideeltjes die erin zitten. Het is zeer zuiver, heeft een hoge minerale en energetische waarde.

 

 

Gebruik van Keltisch zeezout

In natuurvorm te verkrijgen per kg

 

Sole

 

Je kunt een Sole maken van Keltisch zeezout door een glazen (jam)pot voor 1/3e  te vullen met zout en 2/3e met water.
Dit mengsel goed schudden en als er dan een dun laagje op de  bodem met zout verschijnt wil dit zeggen dat het water is verzadigd van de zout.Deze verzadiging treedt op vanaf 26%. 

 

Hoe maak je nu “Sole”? 
Neem een glazen pot  (bijv. een jampotje) die je heel goed schoonmaakt. Deze glazen pot vul je met 1/3e Keltisch zeezout en met 2/3e water. Dit water moet eerst worden gekookt en dan afkoelen voordat je het bij het zout voegt. Deksel erop en flink schudden. De onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen wat een teken is dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Deze zoutwateroplossing wordt een “Sole” genoemd en is wel 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de “Sole” rechtstreeks te drinken!
In plaats daarvan los je één theelepel “Sole” op in een groot glas kraanwater waar bijv. een watervitalisator op is geplaatst.
Door een theelepel “Sole” toe te voegen aan je water, creëer je een compleet, gezond, mineraalrijke drankje.
Het is aan te raden om 2x daags dit drankje te drinken namelijk ’s ochtends na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Je mag de “Sole” niet blootstellen aan zonlicht want dan krijg je groene alg vorming. Bewaar daarom de “Sole” op een koele en donkere plek. Het liefste in de koelkast. 

 

Dagelijks een theelepel

 

 Als de sole tot stand is gekomen dan kun je deze gebruiken door dagelijks een  theelepel van de zoutoplossing in de ochtend en avond aan een glas water toe te voegen. Misschien dat je even moet wennen, maar ik zelf wil niet anders meer. Zonder zeezout vind ik een glas water saai en ik wil juist de zachte smaak ervaren. Zorg wel dat je de zoutoplossing bewaart op een koele en donkere plek om algenvorming te voorkomen. 

 

Toepassingen

 

De toepassingen van zeezout zijn erg breed, naast dat je het kunt drinken in de eerder genoemde zoutoplossing, kun je het ook gebruiken voor het mineraliseren van je tuin.
Het bodemleven wordt gevoed en kan zorgen voor planten die voller en gezonder zijn omdat het meer mineralen bevat. De juiste verhouding is 1 theelepel op 5 liter water. Het is niet alleen voedend voor de planten, ook dieren zijn dol op goede kwaliteit zout. Ze voelen waarschijnlijk intuïtief aan dat het zout helende krachten en mineralen bezit.

 

Er zijn ook mensen die dagelijks met enkele korreltjes zout hun tanden poetsen en ervaren dat de kwaliteit van hun gebit erop vooruit gaat. Er zijn zelfs meldingen van wittere tanden.

 

 Het mineraliseren van je lichaam heeft als voordeel dat je vitamines beter kunt opnemen. Let er wel op dat je naast mineralen voldoende vetten tot je neemt, de opnameketen van het menselijk lichaam werkt als volgt: je hebt vetten nodig om mineralen op te kunnen nemen en mineralen om vitamines op te kunnen nemen.

 

 Naast de vele gezondheidsvoordelen van echt zeezout, smaakt het zout ook ontzettend lekker  bij keukenbereidingen. Het heeft een rijke smaak en voegt echt iets toe waardoor het gebruik van andere smaakstoffen niet of nauwelijks nodig is.

 

Het Keltisch zeezout is er in meerdere varianten. 

 

Zo is er de fijne “fleur de sel” en de klassieke grove.
De fleur de sel kan gebruikt worden op de tafel en is fijn van structuur.
Dit zout wordt met de hand van de bassins geschept, waar het op het water drijft.
De grove variant is te grof voor tafelgebruik en kan daarom beter toegepast worden in het water waar pasta, aardappels of groente in gekookt worden.

 

Je kan het ook malen in een maalmachine. 

 

Zorg voor voldoende vocht.

 

Meestal als we moe zijn, met name geestelijk dan heeft het lichaam eigenlijk water nodig en elektrolyten. Elektrolyten zoals magnesium, kalium, natrium, calcium en zink zijn vertegenwoordigd met nog 80 andere mineralen en spoorelementen in Keltisch zeezout. Een glaasje water met Keltisch zeezout kan echt wonderen doen voor je lichaam. Keukenzout is bewerkt en mineraalarm, dit kost het lichaam energie. Heb je geen Keltisch zeezout? Dan is zeezout een betere keuze.   

 

Ook in je badwater en als voetbad neemt het gifstoffen uit je lichaam en  reinigt het lichaam.

 

Je kan bij “Zoetebredero” tandpasta bestellen met  Keltisch zeezout  of kruidenzout dat ik zelf maak  met Keltisch zeezout en kruiden die ik zelf pluk en droog. 

 

Magnesium (olie) uit de Zechsteinbron 

Gelukkig zijn steeds meer mensen zich er van bewust dat in deze tijd de toevoer van voldoende magnesium een essentiële rol speelt in het lichaam.  
Zo is het bijvoorbeeld een onmisbare co-factor bij ruim 300 enzymmatige reacties. 

 

Bij topsporters is al langer bekend dat magnesium de prestatie en het uithoudingsvermogen vergroot o.a. door de afgifte van zuurstof naar de spieren en het brein. 
Magnesium is essentieel voor de bot opbouw en goed functioneren van de zenuwbanen.  

Het promoot kracht, uithoudingsvermogen EN HEEL BELANGRIJK het zorgt voor diepe spierontspanning waardoor er volledig herstel kan plaatsvinden in de spierweefsels.

 

Alles begint bij de basis

 

Daarnaast is ondertussen ook bekend dat het magnesium gehalte in onze voeding de laatste decennia significant is afgenomen.  ( Bron : levensmiddelen laboratorium Karlsruhe / Sanatorium Obertal 1985)

 

Door de intensieve voedselproductie wordt de bodemgezondheid sterk verstoord en komt er steeds minder magnesium in ons voedsel terecht, ook door het gebruik en ophoping in de bodem van round-up wordt de opname van magnesium in de plant geblokkeerd.

  

Info boekje Magnesium Olie 

 

Boekje over de werking van magnesium olie en waarom het effectiever is magnesium op te huid te smeren dan in te nemen.

 

Het boek is wel is waar geschreven gericht op mensen maar dieren en zeker voor paarden is voldoende magnesium essentieel. Onder andere zorgt voldoende magnesium zorgt voor diepe spierontspanning waardoor er volledig herstel kan plaatsvinden in de spierweefsels.

 

Magnesium doet nog veel meer.... Daarom is dit boek zeer goed als achtergrondinfo: 'Wat doet magnesium allemaal in een lichaam en wat kan er gebeuren als er een gebrek is aan magnesium.'

 

Zelf gebruiken

Deze olie is zo zuiver dat je het ook op jezelf kunt toepassen en ervaren wat het met jouw lichaam en geest doet.

 

Hierdoor ben je ook beter in staat de, soms subtiele, positieve verschillen waar te nemen die het paard jou laat zien en voelen.

 

Zelf gebruik ik het als zeer effectieve deodorant en ik krijg nog magnesium binnen ook! 

 

Therapeutisch

 

Ondertussen is deze magnesium olie ook ontdekt door de therapeuten die via verschillende massage technieken allemaal streven naar ontspanning oftewel doorstroming van cellulaire communicatie in de weefsels.

Magnesium staat tenslotte symbool voor ontspanning en cel communicatie dus is het vanzelfsprekend op het moment van massage tegelijk deze lichaamseigen vorm van magnesium in de bloed en lymfe banen te stuwen.

 

En  de behandelaar heeft er zelf ook nog een profijt van;-) 

 

Van de Zechstein bron

 


Uiteraard kunt u er van uit gaan dat  magnesiumolie van het merk Bio-Ron de hoogste kwaliteit aanbiedt, de olie is afkomstig van de Zechstein bron in Groningen. 

De Zechstein zee is een onderaardse zee van minstens 250 miljoen jaar oud die zich uitgestrekt over een gebied wat Engeland, Schotland, Groningen, Duitsland, Oekraïne en Rusland bestrijkt. 
De bron in Tripscompagnie / Groningen is 'erkend' de bron die het meest zuivere product levert.

 


De winning staat onder constante controle en op een moment dat de zuiverste vorm van magnesium hier wordt opgepompt wordt deze niet verder bewerkt en als pure olie in de handel gebracht.

 

Deze olie komt rechtstreeks uit de bron waarbij te temperatuur niet boven de 70 graden uitkomt.

 

De overige zout winning wordt omgezet in zogenoemde flakes / kristallen.

 


Hier kun je ook olie van maken maar dit geeft niet hetzelfde product als de zuivere olie.

  

De flakes zijn geproduceerd door een verdampingsproces waarbij de magnesiumoplossing uit de bron wordt verhit tot 160 graden Celsius. Water wordt verdampt tot er een concentratie van 47% magnesiumchloride is bereikt.  

 

Dit is de juiste concentratie om magnesiumchloride-hexahydraat te verkrijgen, de stabiele vaste vorm / kristallisatie.

 

Door deze verhitting zal echter een deel van de goed opneembare magnesium chloride (MgCl2) ontbinden tot het minder goed opneembare MgOHCl (magnesiumhydroxide chloride), MgCO3 (magnesiumcarbonaat) en wat HCl (waterstofchloride).

 

Deze zijn verantwoordelijk voor de witte waas die je ziet op de kristallen, het zijn onschadelijke bijproducten die ontstaan in het proces om de kristallen te kunnen produceren.  

 

Voor toepassingen als badzout zijn deze flakes / kristallen overigens perfect geschikt maar minder geschikt om bijvoorbeeld zelf olie van te maken omdat dan nog meer goed opneembare magnesium chloride verloren gaat.

 

Voor toepassingen direct op de huid, bij mens en dier, bevelen wij de meest zuivere en natuurlijke magnesiumolie te gebruiken.

 

Rechtstreeks uit de bron zonder extra bewerkingen.