Fotoalbum

FEBRUARY 4, 2018

Heerlijke confituren bij "Zoetebredero"

 

Enkele weken geleden was ik voor een Thermomix-koodemo te gast bij Gerda Leys in Graauw, Nederland. 

Verscholen in de polders van het Verdronken Land van Saeftinghe, ontdekte ik bij haar een overheerlijk assortiment van home-made confituren, chutneys, dessertsauzen, kruidenolies en nog veel meer.

Gerda lanceerde onder de naam "Zoetebredero" haar (h)eerlijke confituren die hoofdzakelijk gemaakt zijn van vruchten uit eigen tuin die ze verder aanvult met fruit van biologische teelt uit de streek. Voor haar ambachtelijk gemaakte producten kiest zij resoluut voor biologische en ongeraffineerde rietsuiker en natuurlijke pectine. Het resultaat zijn potjes waarin stuk voor stuk de fruitsmaak overheerst. 

Ook wat smaakcombinaties betreft, wijkt Gerda af van het traditionele potje aardbeienconfituur en combineert ze subtiele fruit- en kruidensmaken. De potjes confituur laten zich vlotjes uitsmeren op de boterham en de chutney-varianten zijn heerlijk bij hartige bereidingen. Wat dacht u van zalm in de oven met mangochutney die u kant-en-klaar kan kopen of zelf kan maken via het recept op deze pagina. Ook met de witloof- en perenchutney kan je alle kanten uit. Zij zijn immers ideaal in combinatie met paté, gevogelte of bij een stukje kaas. 

De naam "Zoetebredero" verwijst naar een oud perenras dat in Gerda's tuin bijzonder goed gedijt.

Elke eerste zondag van de maand kan je bij "Zoetebredero" ook terecht voor een lunchgerechtje, verse soep en gebak en kan je rondsnuisteren in haar charmante Brocante-collectie. Kortom, een prima adres om te combineren met een uitstap naar Saeftinghe. Meer info op zoetebredero.123website.be.

Opmerkingen

03.10.2020 12:55

Frank De Ryck

Goeiedag, ik ben even naar je website komen pbeiepen. Bedankt voor het gesprekje van daarstraks in de kerk van Sint-Janssteen. groetjes, Frank van Kamieleke.be